12 причини защо се нуждаете от уебсайт

 • Home
 • blog
 • 12 причини защо се нуждаете от уебсайт
12 причини защо се нуждаете от уебсайт

Ако сериозно се занимавате с изграждането на фирмената си идентичност, уебсайтът е абсолютно задължителен. Няма значение дали смятате себе си за предприемач или професионалист, уебсайтът е основна част от вашата марка.

1. Уебсайтовете помагат за изграждането на разпознаваемост на марката. Въпреки че уебсайтовете съществуват от 1991 г. до днес, хората са впечатлени, ако имате собствен уебсайт. Вашият уебсайт Ви позволява да сте стъпка напред като установява разпознаваемост на марката.

Бизнесът без уебсайт е като бизнесмен без лице.

2. Уебсайтовете ви помагат да се позиционирате като експерт. Точно така, вашият уебсайт може да ви помогне по-нататък да ви утвърди като експерт, защото Вие контролирате съдържанието. Нещото, което ви прави експерт, е не защото знаете всичко за всичко, което трябва да знаете за вашата индустрия или област, а защото знаете повече от други хора в и извън вашата индустрия или област. Вашият уебсайт е идеалното място да споделяте своя опит със света!

3. Уебсайтовете ви отличават от вашата конкуренция. Представете си, че когато отидете на интервю за работа бихте могли да кажете на HR мениджъра: „Ако искате да научите повече за мен, моля, посетете  уебсайта ми. Там е моята автобиография“.

Колко кандидати казват това? Колко от тях всъщност имат уебсайт, за да могат да кажат това?

И като предприемач или собственик на малък бизнес, Вие сигурно имате уебсайт за него, но какво ще кажете за личен уебсайт? Не забравяйте, че хората са склонни да правят бизнес с хора, а не с марки. Вашият личен уебсайт дава на бъдещите ви клиенти място да ви опознаят извън вашия бизнес.

4. Вашият уебсайт е вашият маркетинг актив номер едно, защото живеем в дигитална епоха. Американците прекарват средно 23,6 часа онлайн седмично и са на мобилните си устройства до пет часа на ден. Към момента потребителите очакват компаниите да имат онлайн присъствие (включително уебсайт) и ще считат компания, която НЯМА такава като по-малко професионална.

Едно от предимствата да имаш уебсайт за малкия бизнес е да бъдеш там, където са твоите потребители. Вярвате или не, има 3,5 милиарда търсения в Google на ден и в този момент в мрежата  има някой, който търси онлайн  точна вашата услуга.

5. Имате нужда от уебсайт за вашия бизнес, защото 75% от хората са преценили доверието на дадена компания въз основа на дизайна на уебсайта. Хората посещават вашия уебсайт, когато искат да знаят нещо или да направят нещо. Те също очакват незабавно удовлетворение, което означава, че посетителите трябва да могат да отговорят на три въпроса в рамките на три секунди след поещението на вашия уебсайт:

 • Кой си ти?
 • Какво правите / предлагате?
 • Как да се свържа с вас?

Живеем в епоха, когато всичко се случва СЕГА. Където потребителите искат информацията, която търсят незабавно – което означава, че уебсайтът на вашата компания трябва да отговаря на всеки един от горните въпроси, без потребителят да се нуждае от превъртане надолу по страницата. Имате 10 секунди, за да впечататлите  посетителите на уебсайта си и да им дадете тази информация, която търсят. Ако не я намерят, те просто ще го напуснат.

6. Въпреки че социалните медии могат да помогнат на бизнеса ви да расте, не се опитвайте да ги използвате като единствен маркетингов канал, особено в бъдеще…

 • Вашите клиенти го очакват. Помислите за това. Бихте ли се доверили на бизнес, който няма уебсайт?
 • Той предоставя социално доказателство. Деветдесет процента от потребителите твърдят, че онлайн прегледите влияят на решенията им за покупка.
 • Тъй като потенциалните купувачи вече ви търсят онлайн,  отзивите на клиентите от вашия уебсайт са чудесен начин да впечатлите потенциалните купувачи.
 • Вие контролирате съдържанието.

Вярно е, че не можете да контролирате какво казват другите за вас в каналите на социалните медии, но можете да повлияете на общественото възприятие, като създадете своя собствена история чрез бизнес уебсайт. Освен това социалните икони на Facebook, Twitter, Instagram и други мрежови платформи, правят споделянето на съдържанието Ви по-лесно за посетителите, които харесват това, което виждат.

 • Всичките Ви конкуренти имат фирмени уебсайтове.

Ако не сте конкурентоспособни на конкуренцията си, давате на купувачите причина да купуват от друга марка.

7. Никога няма да поставите  табелка „затворено“.

Клиентите могат да разгледат продуктите Ви и да ги купят, дори когато не сте на разположение. Вашият бизнес уебсайт или магазин за електронна търговия ви дава възможност да продавате продукти през цялото време – не просто между 9:00 и 17:00, а 24/7. Онлайн магазинът може да даде драстичен тласък на продажбите, особено когато продавате на клиенти, които не са от страната Ви. Комбинирането на уебсайта Ви с маркетингови инструменти, като маркетинг по имейл, ви помага да достигнете до нови клиенти и да генерирате продажби.

8. Ще се покажете в резултатите от търсенето с Google.

Помислете за това: 81 процента от потребителите извършват онлайн проучвания преди да направят покупка. Това означава, че отиват в Google и въвеждат една или повече ключови думи, като „най-добрите кожени обувки“ или, ако знаят какво искат, „ръчно изработени италиански кожени дамски обувки в София“. Ако нямате уебсайт за вашия бизнес, шансовете за показване на страницата с резултати от търсачката (SERP) са нулеви. Но ако имате уебсайт, можете да го оптимизирате за търсачките, като по този начин увеличавате шансовете си да се покажете в горната част на резултатите на Google и да получите по-голяма видимост при потенциални клиенти. Ключови думи, мета описания и заглавията са само част от нещата, които можете да персонализирате на вашия уебсайт, за да подобрите оптимизацията на вашата търсачка (SEO).

9. Създайте ресурсен център за вашия персонал.

Освен че помага на клиентите, вашият бизнес уебсайт може да се използва и от вашите собствени служители. Създайте учебна страница (такава, която не се вижда никъде в уебсайта, така че не може да бъде намерена, освен ако на някого не бъде дадена директната връзка) с видеоклипове за самообслужване, учебни материали или дори вътрешни формуляри, за да помогнете на вашия екип да научи всичко необходимо в бъдещата им работа.

10. Представете вашите продукти и услуги.

Не само можете да покажете продуктите си или да представите подробно услугите си с красиви изображения, но можете да предоставите кратки видео уроци или PDF инструкции за сваляне, за да не дадете на колебливите си клиенти никаква причина да отидат на друго място за покупка. Образовайте клиентите си за вашата марка Клиентите винаги са заинтересовани да знаят какво е вдъхновило вашата компания да започне този бизнес. Когато разкажете история имате по-голям шанс да впечатлите клиента, защото никой не познава вашия бизнес по-добре от вас. Това не означава, че се хвалите с марката си, но можете да помогнете да ангажирате клиентите си и да увеличите интереса им. Добавете блог към уебсайта си, така че клиентите ви да чувстват, че им давате нещо, а не само да се интересувате да печелите пари.

11 . Маркетингов план

Уверете се, че всяка маркетингова кампания, която стартирате, трябва да бъде на целевата страница на вашия уебсайт, така че посетителите да я видят, когато отворят уебсайта ви. Проектирайте го по такъв начин, че да преобразувате тези посетители в клиенти.

12. Подобрява надеждността и легитимността на вашата марка

Наличието на бизнес уебсайт прави бизнеса ви по-надежден и легитимен. Ние живеем в дигитален свят и е обичайно да мислим, че ако имате уебсайт за вашия бизнес, вашата компания е истинска и не заблуждава хората, точно както преди няколко десетилетия беше важно да имате физически адрес. Важно е обаче да представите бизнеса си по атрактивен и бляскав, но и добре структуриран начин.

 

Поискай оферта на тел. 0897 20 20 28 или изпрати запитване оттук