14 причини защо да наемете фрийлансър

 • Home
 • blog
 • 14 причини защо да наемете фрийлансър
14 причини защо да наемете фрийлансър

Ако вашият бизнес се нуждае от експерти, но няма необходимите ресурси или не се нуждае от работник на пълен работен ден, отговорът се крие в наемането на човек на  свободна практика –  Фрийлансър.

Ето няколко причини затова:

 1. Фрийлансърът, който работи от вкъщи, не трябва да покрива много режийни разходи.

Затова е възможно те да ви предложат по-достъпни цени. Освен това, фрийлансърите обикновено покриват собствените си здравни осигуровки и други удръжки.

      2. Гъвкавост

Честно казано, основната причина, поради която много фрийлансъри са избрали свободна практика, е, че обичат да определят собственото си работно време. Същата работна гъвкавост може да ви бъде от голяма полза и за Вас. Вашият фрийлансър може да отговаря на вашите фенове във Facebook, да публикува блог или да надгражда Вашия бизнес уебсайт, след като сте приключили работата си за деня и сте затворили магазина. Всъщност Вие може да  изпратите имейл на фрийлансъра със списък от задачи в петък и да установите, че задачите са били свършени до понеделник сутринта, което  вече ви носи приходи. 

 •  Свобода

Вместо да ангажирате служител на пълен работен ден, можете удобно да работите с външен  човек   при нужда. Ангажирането на специлизиран фрийлансър – преводач помага за оптимизиране на вашия бизнес, особено ако ресурсите ви са ограничени.

 •  Незабавна и бърза работа

Фрилансърите винаги са мотивирани да вършат отлична работа за кратко време.  Те напълно разбират, че е в техен интерес, да са надеждни и да надхвърлят вашите очаквания.

 • Независимост

Сред най-големите проблеми при наемането на нов персонал е необходимостта от инвестиране в обучение, преди те да могат да допринесат за крайния резултат на компанията. От друга страна, фрилансърите са свикнали да работят сами. Да, разбира се, ще трябва ясно да дефинирате работните параметри, както и вашите очаквания, но няма да ви се налага да обяснявате всичко или да ги обучавате.

 •  По-иновативни

По принцип фрилансърите са по-иновативни и възприемчиви към новите технологии, авангардни идеи и предложения. Докато големите фирми биха могли също да предложат прекрасни и иновативни идеи, фрийлансърите не са обременени с някои предварително замислени нагласи. Те биха могли да влязат и да внедрят авангардни решения на проблемите на вашия бизнес дизайн, като предизвикат дори най-добрите от вашите професионалисти.

 •  Опит

Добрите фрилансъри натрупват много опит от работата с най-различни фирми от различни места. Всеки клиент или работа добавя повече опит  в работата му, внасяйки повече умения във все по-нарастващия си арсенал. Вашият бизнес може да спечели от целия този огромен опит.

 1. Можете да наемете конкретни експерти. Ако трябва да се свърши специална задача и бизнесът ви няма това специфично умение, можете да наемете най-подходящия професионален фрийлансър за тази еднократна работа. Те ви носят своя опит, без да се налага да наемете някой, от когото няма да се нуждаете, след като задачата бъде изпълнена.
 2.  Бъдеща наличност. Винаги можете да разчитате на фрийлансъри за бъдещи подобрения и подобрения в дизайна. Рядко се случва дизайнерите на предприемачи на свободна практика да се уволнят. По-голямата част от успешните и талантливи фрийлансъри се радват на професионалния си живот и работа, като винаги подобряват уменията си. Ще откриете, че тези, с които имате добри работни отношения, винаги са гладни за съвместна работа за в  бъдеще.
 3.  Глобален пазар. Международната икономия на разходи за труд се превръща в друга възможност за вас. Аутсорсингът от по-евтините пазари на труда става изгоден за вашия бизнес за задачи като разработка на софтуер, писане и графичен дизайн. В допълнение, можете да направите своите операции 24 часа, като се възползвате от работниците в чужбина в различни часови зони.Това ще ви спести пари.Плащате на служителите си за осемчасов работен ден, нали? Но какво, ако ви кажем, че всъщност работят само пет от онези часове, за които им плащате? Но един фрийлансър ви таксува само когато действително работят по вашите проекти, така че няма да ви таксуват за кафе паузи, чатове…Плюс това, какъв е смисълът да наемете служител на пълен работен ден и да давате една заплата, когато се нуждаете само от тази работа по графичния дизайн, извършена за вашите кампании два пъти годишно? Въпреки по-високата почасова ставка, можете да спестите приблизително 20 до 30 процента всяка година, като изберете фрийлансър.
 4.  Ще ви даде по-голяма гъвкавост. Когато наемате на свободна практика, вие наемате експерт. Задача извън обичайния ви набор от умения, която може да ви отнеме три часа, може да отнеме на експерта на свободна практика само 10 минути. Всичко зависи от това колко цените собственото си време. Фрилансърите също така са винаги  мотивирани – в края на краищата повечето от тях работят от кафенета. Постоянното им кофеиново бръмчене означава, че ще свършат бързо отлична работа.
 5.  Ще свърши работата по-добре. Е, може би не винаги, но има доста голям шанс един фрийлансър да помисли (и да) по различен начин, отколкото обичайните Ви служители. Вдъхнете глътка свежи идеи във вашия бизнес с индивид, който е посветил живота си на творчество! Те вероятно са изпробвали всичко познато под слънцето, както и за вашите конкуренти, така че те знаят какво работи и по-важното – какво не.
 6. Фрилансърите също процъфтяват в повтарящия се бизнес – в края на краищата те управляват собствен малък бизнес, така че са отговорни за обслужването на клиентите и контрола на качеството. Тъй като те не са постоянно на заплата, те ще се стремят да произвеждат най-добрите си работи всеки път. Фрийлансърът трябва да докаже своята стойност с всяка задача, която му е дадена, за да  запази работата си.
 7. Това ще намали риска. Защото, строго погледнато, те не са служители. Те нямат право на застраховка за безработица и рядко имат право на обезщетение. Те нямат право да съдят за тормоз, дискриминация или несправедливо уволнение. Ако те не са правилните хора, може лесно да ги замените с друг.

 

Поискай оферта на тел: 0897 20 20 28 или изпрати запитване оттук