SEO оптимизация

 • Home
 • SEO оптимизация

Какво е SEO оптимизация?

Search engine optimization (SEO) с най-прости думи, това означава процес за подобряване видимостта на Вашия уебсайт, за да бъде лесно откриваем в интернет пространството при съответните търсения от подребителите. Колкото по-добро класиране имат Вашите страници, толкова по-вероятно е да привлечете внимание (трафик) и потенциални клиенти към Вашия бизнес. Опримизацията е насочена към подобряване на потребителското изживяване, което помага на потребители да открият Вашето съдържание. Научи повече от моя блог - https://www.lyubenovadigital.com/seo-optiizatcia-website/

Преди да се добави един уебсайт, за да бъде одобрен и индексиран без да се налага да е отхвърлен е необходимо да се вземат предвид следните правила:

 • Да има качествено уникално съдържание ( копирането на информация или дублирането от друг такъв не се толерира), с включени ключови думи (в url също), заглавие на страницата до 69 знака, важните думи в strong;
 • Да се изготви карта на уебсайта: sitemap;
 • Да се проверят всички линкове дали не са счупени и работят коректно;
 • Да се направи оптимизация на изображенията - Заглавие и Alt таг на всички снимки да са попълнени;
 • Пермалинковете ( името на публикацията в url) да не съдържат стоп думи като в, и, на, а, заглавието на поста да не е с номер, а с title;
 • Пълно съвпадение на текста при търсене;
 • Уебсайтът дa не е в режим Maintenance Mode или с включена опция забранен за търсачки.
image
image

Регистрация на уебсайт

След като вече имате изграден и работещ уебсайт, за да привлечете по-голям трафик или клиенти много добра възможност е той да бъде регистриран в големи портали, търсачки, каталози, директории, социални мрежи и в подходящите за конкретния отрасъл бизнес, който имате.

Това, от една страна ще го направи откриваем в интернет пространството, ще се индексира от търсещите машини, ще увеличи посещенията към уебсайта, а от друга ще се популяризира като услуга, дейност, бранд.

За да се посети Вашият уебсайт от търсещата машина е необходимо тя да попадне на линк към него. Това става като се използват връзките към Вашият уебсайт, които са добавени във вече индексиран такъв. Затова е важно той да присъства в повече уеб страници.

Другият начин е сами да предложим нашия уебсайт на места, посочени от самите търсещи машини. Виж информациятa тук.

 • Нужно ли е да регистрирам уебсайта си по няколко пъти?

  Регистрациите в порталите и директориите са еднократни, но е необходимо при промяна на информацията за контакти, фирмено описание, нова дейност и др. тя да бъде актуализирана. На вашият фирмен/служебен имейл се изпраща линк за потвърждение, който е необходимо да бъде активиран.

 • Какво Ви предлагам:

  1. Създаване на профил в социални мрежи и добавяне на уебсайта в различни портали, директории и търсачки.