WP уебсайт

 • Home
 • WP уебсайт

Какво е уърдпрес?

Уърдпрес (WordPress) е софтуер с отворен код, използващ система за управление на съдържанието CMS, език за програмиране PHP и база данни MySQL. С удобен и лесен панел за администрация на уебсайта.

Подходящ е за изграждането на сайт-визитка, блог, портфолио сайт, новинарски сайт, бизнес/фирмен сайт, портали, форум, за артисти, музиканти, художници, дори и за онлайн магазин.

Уебсайтът може да се изгради както с безплатна, така и с платена тема (дизайн/шаблон/темплейт). Необходима ти е още информация? - Виж етапите на разработка.

Самата платформа е богата на различни разширения (plugins), които предлагат собствени функции и характерни черти.

Добавяне на джаджи (widgets) и навигационни ленти (navigation bars) и др., галерии от снимки, видеа, mp3-4 музикални формати, контактна форма, форма за запитване, вграждане на карта с адрес от Гугъл, форма за анкета и често задавани въпроси, създаване на събития и много други възможности, и функционалности.

image
image

Известни хостинг компании в Бългрия

 • Какво е хостинг?

  Хостинг - hosting с абонаментен план ( услуга, която позволява да качите уебсайта си на сървър, така че да е видим за посетителите от цял свят ).

 • Известни хостинг компании в Бългaрия

  - Superhosting - https://www.superhosting.bg/ - HostBulgaria - https://www.hostbulgaria.com/ - Host - https://host.bg/ - ICN - https://www.icn.bg/bg/index.html - NS1 - https://www.ns1.bg/ - Hostline.bg - https://hostline.bg/

 • Какво е домейн?

  За да се започне с инсталирането на WordPress платформата е необходимо да се закупи домейн ( име на уебсайта с разширение com, bg, org, eu, biz, co.uk... като цената е различна за всеки един от тях). Домейнът заменя IP адреса (съставен от цифри и точки), който е уникалният номер на компютъра или сървъра, върху който физически е разположен уебсайта.